A Pisco Sour Peru és Chile nemzeti itala, és bár az eredete vitatott mindkét országban egyformán finom.
Maga a Pisco a szőlőpálinkát jelöli, amit a magyar pálinkához hasonló desztillációs módszerrel készítenek, annyi különbséggel, hogy a végén a párlatot speciális agyagkorsókban érlelik. Az eljárást, az ital nevét adó perui Pisco városának nagy szőlőtermő farmjain lehet megnézni, ahol több fajta pisco-t is végig lehet kóstolni.
A Pisco sour egy koktél, amelynek ez a szőlőpárlat az alapja, az elkészítéshez citromra, citromlére és tojásfehérjére van szükség. A piscot citromlével öntik fel, tetejére pedig a lazán felvert tojásfehérje habját öntik, a citrom pedig díszítésként kerül rá. A pohár szélét gyakran cukorba mártják.
A citromlevet ízlés szerint lehet mangó, ananász vagy bármilyen más gyümölcslével helyettesíteni, ezt a változatot inkább Chilében készítik és Mango/Piña Pisco Sour a neve.